12 april: Evert ten Napel

De voorbereidingen voor Berkum 9 voor Daan! lopen gesmeerd. De eerste sponsoren worden aan de actie verbonden en op allerlei manieren wordt de creativiteit van de organisatie aangewakkerd.

De volgers van de sportvrienden weten dat ze in december bij EFC uit Ermelo een legende als scheidsrechter hadden, namelijk Evert ten Napel.

Met zijn 79 jaar, nog fitter dan menig sportvriend, leidde hij de wedstrijd in goede banen. Met de actie voor Daan in het vooruitzicht, zagen de organisatoren hun kans schoon om te kijken of hij een rol kan spelen in deze actie. Evert was gelijk bereid mee te werken, al wist hij nog niet op welke manier. Social media is niet zijn ding en nadat hij enkele jaren geleden zijn laatste voetbalwedstrijd op ESPN becommentarieerde, is zijn netwerk ook geslonken.

De sportvrienden zijn gaan brainstormen om te kijken welke actie bij hem zou passen. En daar is een mooi evenement uitgekomen!

Op vrijdagavond 12 april zal Evert ten Napel aanwezig zijn om te vertellen over zijn ervaringen als sportverslaggever.  Een avond die je niet wil missen. Voor de ouderen bekend van het EK’88. Wie kent de uitspraak “Het volksparkstadion is van Oranje” nou niet. Maar ook verhalen over de Tour de France, Elfstedentocht of het schansspringen rond oud en nieuw zullen ongetwijfeld voorbijkomen. Voor de jongeren zal hij vooral bekend zijn van de FIFA spellenreeks waar hij samen met Youri Mulder het commentaar bij de wedstrijden verzorgde.

Wilt u verzekerd zijn van een plekje, stuur een mail naar info@berkum9.nl en reserveer uw plek voor deze bijzondere avond! Kosten €10 per persoon.

— De opbrengst komt volledig ten goede aan Berkum 9 voor Daan! —